Over Hemelwater Craft Beer

Wat drie jaar geleden begon in de garage met een biertje, is nu uitgegroeid tot een onderneming met de missie om Craft Beer aan de markt te brengen. Joost, Ruud en Jeroen pushen Hemelwater tot het randje! Als jonge ondernemers is het al moeilijk genoeg om voet aan de grond te krijgen. Helemaal in een markt waar je jezelf begeeft tussen reuzen van ondernemers. Door keer op keer te geloven in je product en met positieve en energieke vibes naar buiten te treden kom je er wel.
Onze generatie bestaat niet meer uit eigenheimers, maar uit samenwerkers, dromers, omdenkers en andere talenten. Waar een manager voorheen alle teugels strak in de handen hield raakt onze generatie geïnspireerd door co-creatie, kantelen en bottom-up te werk gaan. Samen met je omgeving het product maken tot wat het is. Dit laten wij naar voren komen in onze hele bedrijfsvoering. Wij vinden namelijk dat er in Nederland al genoeg lekkere maar typische blondjes, dubbeltjes en tripels te vinden zijn.  Eerlijk gezegd zijn we daar ook wel een beetje klaar mee. Het feit dat je op weinig terrassen in Uden een Nederlands of buitenlands 'craft' biertje kunt bestellen zegt ons genoeg. In ons bier onderscheiden wij ons ten opzichte van andere bieren door verrassende fruitige en/of exotische combinaties. Wij willen te vinden zijn bij de snelle, veranderlijke doelgroep waar we zelf ook toe horen. Doen en laten wat we willen, wanneer we willen.

''Sometimes you're just not in the mood for what everybody else is having''
Left Hand Brewing
                                  

Throw Back

Zoals veel brouwerijen zijn  wij ook begonnen met brouwen in de garage. Al snel kwamen we er achter dat we ons graag lieten inspireren door de Amerikaans bierscene. Met veel passie sleutelen we onze recepten in elkaar. Voor we tevreden zijn hebben we soms wel vijf keer hetzelfde biertje gebrouwen.

Na vier jaar brouwen in de garage hebben we besloten om de stap te wagen en een bedrijf op te richten. Met dank aan Misfits, een platform voor jonge wondernemers en bijzondernemers, hebben wij een vorm gevonden om ons bedrijf te runnen.   

What's Next?

Drie bieren in ons assortiment is wat ons betreft pas het begin. Vanaf het moment dat we zijn begonnen, spoken er al allerlei lekkere biertjes door ons hoofd.

We willen ons nog meer gaan richten op festivals. Tien jaar geleden zag je op festivals alleen maar een frietkraam, waar het anno nu is begeven met foodtrucks. Voor ieder wat wils. Wij zijn van mening dat dit ook voor bier moet gelden. Wij zullen niet stoppen tot alle festivals in Nederland overstag zijn gegaan en een breed assortiment bieren heeft te bieden.


Joost

Geboren in 1991, en 'brouwmeester' sinds 2013. Mijn passie ligt vooral bij het ontwikkelen van recepten en het experimenteren met brouwtechnieken, bierstijlen en ingrediënten. In kroegen drink ik meestal een biertje dat ik nog niet ken, om inspiratie op te doen voor toekomstige brouwsels.

Favoriete bier uit eigen brouwerij: Cirrus.

Ruud

Beste craftbeerlovers,
ik ben geboren in 1989. Mijn interesse voor speciaalbier en het brouwen ervan is zes jaar geleden ontstaan. Wat ik het interessante vind in craft bier, is het werken met natuurlijke producten. Daarnaast dat je niet gebonden bent aan standaard bierstijlen. Ook het experimenteren met ingrediënten zoals lemongrass, grapefruit en thee maakt het traditioneel brouwen zo leuk. Naast deze toffe job ben ik fulltime aan het werk in het ziekenhuis op de operatiekamers. Een prima combi als je het leuk vind om met mensen te werken, wel in een iets andere setting. Mijn favoriete bier uit eigen brouwerij is de Wúyün. En onthoud: drink craft, not crap!
Cheers.

Jeroen

Dorstig geboren in 1988 en dat nog steeds gebleven. Ik ben gek op frisse en lichte bieren met een goed bittertje er op. Het liefst ben ik een van de festivals aan het voorbereiden of beter zelfs nog aan het draaien. Naast het bier ben ik sociaal werker en houd ik me graag bezig met politiek. 

Favoriete bier: Wúyün

Het brouwproces

Zodra we tevreden zijn over een brouwsel laten we het door een lokale brouwerij op grotere schaal produceren.

Wan Goei Jong die Colin Dekkers